بیمه درمان تکمیلی از زیر مجموعه‌های بیمه اشخاص محسوب می‌شود و در جهت رفع دغدغه کاربران بابت پرداخت هزینه‌های درمان ایجاد شده است. این بیمه  هزینه‌ خدماتی همچون بستری، جراحی سرپایی، داروها و حتی بیماری‌های صعب‌‌العلاج مانند سرطان را نیز پوشش می‌دهد. 

تفاوت بیمه درمان تکمیلی با بیمه پایه تامین اجتماعی  

بیمه تکمیلی زیر مجموعه بیمه پایه است. درواقع برای داشتن بیمه تکمیلی، بیمه پایه الزامی است. مهم‌ترین تفاوت بیمه تکمیلی با بیمه پایه تامین اجتماعی در این است که در حالت پایه بیمه تامین اجتماعی تنها 30 درصد از هزینه‌های درمان را پوشش می‌دهد و پرداخت مابقی هزینه‌ها بر عهده شخص بیمه‌گذار است، اما بیمه تکمیلی 70 تا 90 درصد از هزینه‌های درمانی شخص را جبران می‌کند. با این تفاوت چشم‌‌‌‌گیر می‌توان گفت خرید بیمه تکمیلی پشتوانه‌ای امن برای پرداخت هزینه‌ها در روزهای سخت و بیماری محسوب می‌شود. 

انواع بیمه های تکمیلی

 انواع بیمه های تکمیلی به صورت زیر دسته‌بندی می‌شوند: 

  • بیمه درمان تکمیلی سازمانی یا گروهی
  • بیمه درمان تکمیلی انفرادی
  • بیمه درمان تکمیلی خانواده

بیمه درمان تکمیلی گروهی

شرکت‌هایی که بیشتر از 50 نفر کارمند داشته باشند می‌توانند کارمندان خود را تحت پوشش بیمه درمان تکمیلی گروهی قرار دهند. مهم‌ترین شرایط شرکت‌ها برای خرید بیمه درمان تکمیلی گروهی به شرح زیر است:

  • حداقل تعداد کارکنان باید مطابق آنچه باشد که در بیمه‌نامه قید شده است.
  • شرکت باید دارای کد کارگاهی باشد.
  • تمامی افراد باید کارمند آن سازمان باشند.
  • بیمه‌شدگان فقط می‌توانند افراد تحت تکلف خود را به بیمه درمان گروهی اضافه کنند.
  • حداکثر سن افراد برای قرار گرفتن تحت پوشش بیمه 60 سال است. افراد 70 سال باید 50 درصد و افراد 80 سال موظف هستند 100 درصد حق بیمه اضافه‌تر  پرداخت نمایند. 

بیمه درمان تکمیلی انفرادی

افرادی که در سازمان های دولتی و یا خصوصی شاغل نیستند و متقاضی بیمه های تکمیلی هستند، می توانند از  بیمه درمان تکمیلی انفرادی استفاده کنند. در واقع این بیمه برای اشخاصی مناسب است که امکان تهیه بیمه درمان تکمیلی تحت نظر سازمان خاصی را ندارند. قیمت بیمه تکمیلی انفرادی از بیمه تکمیلی گروهی بیشتر است. حق بیمه درمان تکمیلی انفرادی بسته به تعهدات بیمه‌نامه متفاوت است. هر چقدر سقف تعهدات بیشتری انتخاب شود، مبلغ حق بیمه انفرادی نیز بیشتر خواهد شد. افراد می‌توانند با توجه به پوشش‌ها و حق‌بیمه مناسب خود، طرح مناسب خود را خریداری کنند. برای بازنشستگان تامین اجتماعی نیز بیمه تکمیلی انفرادی ارائه می‌شود.  

برای انتخاب بیمه تکمیلی انفرادی، بیمه‌گذار  لازم است به تعداد مراکز تحت قرارداد با شرکت بیمه مورد نظر توجه نماید. درواقع هر چقدر تعداد مراکز درمانی طرف قرارداد با شرکت بیمه مورد نظر بیشتر باشد، مراجعه به مراکز درمانی، استفاده از خدمات درمانی بیمارستان ها و بستری شدن آسان تر خواهد بود.

 اگر چه افراد می توانند به بیمارستان هایی که طرف قرارداد این بیمه نیستند نیز مراجعه کنند و خدمات درمانی دریافت کنند. اما در این صورت امکان پرداخت آنلاین از طریق بیمه وجود نخواهد داشت و بیمه‌گذار باید هزینه‌های بیمارستانی را پرداخت نموده و سپس قبض های پرداختی را به همراه مدارک لازم به شرکت بیمه مورد نظر ارائه دهد تا بتوانند خسارت پرداختی را دریافت نمایند.

بیمه درمان تکمیلی خانواده

بیمه درمان تکمیلی خانواده همان بیمه تکمیلی انفرادی است که در آن فرد می‌تواند خود و اعضای خانواده‌اش را تحت پوشش قرار دهد.  

در بیمه تکمیلی خانواده، تعداد افرادی که تحت پوشش قرار می گیرند، اهمیتی ندارد و حق پرداختی آن کم‌تر از بیمه درمان تکمیلی گروهی است. استفاده برخی از پوشش‌های این بیمه‌نامه از جمله جراحی، بستری و زایمان نیاز به گذراندن یک دوره انتظار دارند؛ در واقع در پوشش های ذکر شده، افراد پس از گذشت مدتی از پرداخت حق بیمه، می‌توانند از این پوشش ها بهره‌مند شوند. توجه داشته باشید که این بیمه دارای محدودیت سنی  است به همین دلیل توصیه می‌شود قبل از خرید بیمه درمان خانواده، این مسئله را از شرکت بیمه‌گر بررسی نمایید. 

شرایط استفاده از بیمه تکمیلی انفرادی و خانواده

  • سن بیمه شده باید حداقل 17 و حداکثر 70 سال باشد.
  • بیمه شده باید درای بیمه تامین اجتماعی و بیمه درمانی باشد.
  • بیمه‌شدگان می‌توانند پسر ان خود را تا 22 سالگی و دختران خود را تا 18 سالگی تحت پوشش بیمه خود قرار دهند.